Som l’Acord

Les decisions més difícils es prenen amb les paraules més senzilles.

Aquesta va ser la premissa amb la qual els impulsors de l’Acord vam començar a establir les primeres converses, sense més pretensions que saber què en pensava el del costat.

Alguns de nosaltres ja fa molts anys que portem la lluita independentista a les espatlles, i hem viscut tot un ventall d’experiències amb les quals ens hem forjat una perspectiva sòlida sobre el país. D’altres ens hem incorporat fa ben poc, però la densitat històrica que ha impregnat els últims anys ens ha interpel·lat per voler decidir, en primera persona, quin és el país que volem.

La suma de l’experiència i el plantejament d’iniciatives ha de ser canalitzada per persones que siguin conscients del valor que tenen les oportunitats i que, per voler guanyar un país lliure, primer cal renunciar a tot interès i benefici individual. Amb aquesta intenció, persones de diferents procedències ideològiques hem estat capaces d’alinear-nos i trobar denominadors comuns. A l’Acord ho hem aconseguit i des d’avui volem fer-vos partícips d’aquesta proposta alhora que garants dels seus èxits.

Els que esteu llegint aquestes línies ara mateix, aneu a la recerca d’alternatives que estiguin a l’alçada de la maduresa política que mereix Catalunya. A l’Acord hem establert la norma que, perquè una alternativa sigui considerada com a tal, no ha d’ésser concebuda ni liderada per cap dels actors que ens han portat al no-res. És tan senzill com complex entendre que, els que han tingut tot el potencial d’aquest país en les seves mans, no són mereixedors de continuar tutelant el nostre destí.

Per tant, des de l’Acord us proposem començar per nosaltres, pels que no hem canviat les nostres aspiracions ni els nostres compromisos. Començar per allò que cal ser culminat per respecte a les generacions passades i compromís amb les futures.

Som conscients que compartir objectius és l’única garantia que ens queda per assolir la independència del nostre país, i això ens obliga a confiar en aquells amb els que seiem a taula. I aquest ha estat el nostre punt de partida. Amb trucades, missatges, viatjar i reunir-nos arreu del territori, sopar plegats… i oferir a la resta allò que millor sabem fer.

Tal com hem fet nosaltres, ens agradaria que més persones us involucréssiu en aquest projecte i el féssiu créixer mitjançant amics i coneguts. Així demostrarem que fer política no és assumpte d’uns pocs, sinó de tots aquells que volem construir un país digne i pròsper. No subestimeu cap de les vostres idees, les necessitem totes.

És molt més senzill del que ens pensem trobar els mitjans i la gent que necessitem per aconseguir allò que tots volem. Només cal posar-nos d’acord.

Sigueu benvinguts.